İlyas KARA - Okul Müdürü

1973 yılında İnebolu´da dünyaya geldi. 1990 yılında İnebolu İmam Hatip Lisesi´nden mezun oldu. 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü´nü "1911-1951 Yılları Arasında Çin´ e Karşı Doğu Türkistan İsyanları" isimli lisans tezi ile bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını "Basmacılık İsyanında Enver Paşa´nın Rolü" adlı tezi ile tamamladı.

Sırası ile Mardin Nusaybin Akarsu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehremini Anadolu Lisesi, Bayrampaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde tarih öğretmeni olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren sırası ile Ayvalıdere İlköğretim Okulu, Şehit Büyükelçi ismail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesive Sarıyer Mehmet Şam Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde müdür yardımcısı olarak çalıştı. 17 Ekim 2016 tarihinde Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi´ne tarih öğretmeni olarak atanan okul müdürümüz 6 Eylül 2021 tarihinde okulumuzda göreve başladı. Yakın tarihimiz başta olmak üzere 13 esere imza atan, hakemli dergiler başta olmak üzere birçok dergide makaleleri yayımlanan, televizyon programları yapan İlyas Kara evli ve 1 çocuk babasıdır.